Far til en pige

Tak for lort

takforlort_andyblog

Tilbage i 2012 var jeg på barsel. Det var hårdt og fedt – og bød på sine udfordringer. Som da TV Avisen ville vide, hvad jeg synes om at ”passe” barnet, mens mor var på arbejde. Eller da det kvindelige køkkenpersonale til et EU-topmøde på Cypern stak af med min baby, som de helt klart mente ville have det bedre med dem end med mig.

Eller da jeg dybt koncentreret om at skifte den lille først opdagede at puslebordet var inde på dametoilettet i Amager Centret, da der blev skyllet ud på et af toiletterne og to måbende teenagepiger trådte ud ad båsen. Jeg fik de underligste blikke, som om jeg var en klam idiot, der havde brugt babyen som undskyldning for at komme ind og lure på dem.

Læs også: Far på barsel

Året er 2016 – and here we go again. Konen fik mig overtalt til at vi skulle tage tre’eren med og pludselig befinder jeg mig endnu engang med en barnevogn i Amager Centret. Babyen ligner den fra sidst, bleen lugter på samme måde, men omgivelserne har forandret sig. Amager Centret er blevet renoveret og har fået topmoderne toiletter ved siden af Cofoco-restauranten i stueetagen. Fint skal det være.

Puslebordet står stadig på dametoilettet, men nu er ’far velkommen’, som der står på det lækkert layoutede skilt. Mænd kan nemlig også skifte bleer, forstår man. Jeg nåede lige at blive helt glad, rullede stolt ind til madammerne og hev pusletasken frem. Men så slog det mig. Var det her egentlig en sejr for den moderne mand og ligestillingen? Eller var det i virkeligheden en halvtrist cementering af, at barrøvede babyer er kvindens domæne – som manden lejlighedsvis har fået adgang til?

Uanset hvad, så stod jeg stadig på dametoilettet. Selvom jeg kunne pege på skiltet og påberåbe mig min ret til at være der, var jeg stadig på fremmed græs. Og jeg skal da lige love for, at samtlige tissetrængende kvinder nedstirrede mig og baby i forbifarten. Sådan føltes det i hvert fald. Når kvinder snyder i køen og går ind på herretoilettet, er det flabet. Men den går ikke den anden vej rundt. Mænd på dametoilettet er topklamt og totalt haram.

Men ok – hvis jeg nu tager ja-hatten på, så er forandringerne i Amager Centret måske det første skridt i retning af en ny kultur, hvor mænd på barsel bare er det nye sort og man kan skifte bleer på et væghængt puslebord over pissoiret. Alting skal jo starte et sted, så det med dametoilettet er måske bare en nødvendig fase, vi skal igennem. I al fald er det nye toilet rarere end det gamle, så næste gang jeg bukker mig ned til min babys stinkende ble på det funklende nye puslebord vil jeg tænke ’tak for lort’ – og ikke kun mene det på en bitter måde 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far til en pige