Noget til ungerne – og lidt til far ☺

Romantisk getaway i København M (part 1)

Så gik den efterårsferie. For mit vedkommende med arbejde, brændesavning, praktisk arbejde på huset og efterårshygge med ungerne. Og heldigvis: en lille getaway med damen til København M – også kendt som Malmø. I den anledning vover jeg mig ud i noget, der kunne minde om en rejse-anmelder – yeah mayn, sig ikke at denne blog ikke kommer vidt omkring 😉

IMG_3653

Det er nemlig ikke første gang, vi gør det: springer på toget og kører de tyve minutter til broderlandet mod øst for at komme lidt væk fra børnefamilielivets trummerum. Det er nemt, det er billigt – og det virker! Indrømmet: der er en del danskere i Malmø – men du kommer på mange måder længere væk, end hvis du bare bookede en overnatning på hotel i Kopenhamn. Sproget er et andet (…og da vi begge er jyder fatter vi ikke en bønne af hvad svensken siger…), du er væk fra dine vante omgivelser – og så er den svenske krone så lav, at der bestemt også er økonomiske fordele ved at tage springturen til den anden side af sundet.

Som nævnt har vi gjort os nogle erfaringer efter fem kæreste-ture til Malmø gennem de seneste år. Jeg vover mig her ud i en top 5 over gode tip til turen:

1) Book et ordentligt hotel. Du tager ikke til Malmø for at opleve stor arkitektur, berømmede musicals eller sofistikeret couisine. Du tager til Malmø for at få noget alene-tid med din dame – eller mand – og her har I brug for lækre rammer. Vi leder efter tilbud på de store businessclass-værelser med badekar – og et hotel med sauna og træningsfaciliteter samt lækker room-service er her at foretrække. Men det er ikke altid til at blive klog på annoncerne. Fx er fire stjerner ikke bare fire stjerner, når det kommer til Best Western: Noble House er glimrende, Hotel Royal stinker. Samme pris, samme stjerner, kæmpe forskel. De sidste par gange har vi dog satset på Radisson Blu, som er lidt dyrere, men leverer på alle parametre.

2) Bliv i sengen 🙂 Vi vælger et hotel, hvor morgenmad på sengen er inkluderet. For tænk lige engang over den største luksus: der er ingen – INGEN – der møder op ved jeres sengekant med snotnæse, tisseble eller mareridt i løbet af natten. Ingen, der kalder på grund af vokseværk eller uhyggelige skygger. Ikke noget vækkeur, der ringer. Der er bare jer to i en stor, blød hotelseng i et lækkert værelse, der sikkert har mørklægning i gardinerne. Så er det da torskedumt at skulle slæbe sig ud af sengen og kaste sig ud i opgaven at ligne et nogenlunde normalt menneske for at sætte sig ned i en morgenmadsrestaurant sammen med en masse mennesker, man så afgjort ikke er på romantisk getaway for at være sammen med.

Man skal jo også lave noget – bare et eller andet i hvert fald – i løbet af dagen, selvom det er tillokkende bare at blive i sengen. Og så skal man have noget at spise. Begge dele kommer jeg ind på i de sidste 3 tips til en romantisk getaway i København M.

Læs part 2 i morgen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget til ungerne – og lidt til far ☺