Den her danske sang er den bedste

Nye danske hits – min playlist til Spil Dansk Dagen

PhotoGrid_1446114869316

I dag er det Spil Dansk Dag! Det skal fejres – og hvad er mere oplagt en frisk playlist med nye danske hits, som du garanteret ikke har hørt endnu. Sådan en har jeg lavet – til mig selv og alle jer, der har lyst til at lytte med.

Forleden fortalte jeg om en dansk sang, der har haft stor betydning for mig – nu har jeg udvalgt 10 nye numre fra lige så mange forskellige danske kunstnere. Nogle kender du, andre aner du sikkert ikke hvem er. Nogle af dem har jeg haft fornøjelsen af at arbejde sammen med, andre ikke – men uanset hvad er jeg fan. Jeg er vild med dem alle og håber, at du også vil spille dansk i dag. Playlisten ligger på Spotify – giv den et lyt!

Hvem er så med på listen, tænker du sikkert. Det kommer jeg tilbage til om lidt 😉

Faktisk er det ikke særlig svært at lave en playlist med super fed dansk musik, for vi har bare så mange vanvittigt dygtige musikere. Der er bare ikke plads til rette mange hjemlige artister i radioen – og nåleøjet er blevet mindre de seneste år. Der er gået ”Tordenskjolds soldater” i den på P3, hvor antallet af forskellige kunstnere, der bliver spillet, er faldet drastisk. Det er med andre ord ikke så mærkeligt, hvis ikke kender ret mange af navnene på min liste. MEN det er på ingen måde et tegn på, at kvaliteten halter. Det gør den nemlig overhovedet ikke – prøv selv at lytte!

Og netop derfor er Spil Dansk Dagen vigtig. Både for mig som kunstner og for mig som fan af god musik. Og for dig.

Og kom så med de navne! Yes…

Det første nummer er ”Stjernesprog” med Kristian UFO Humaidan, som I formentlig husker fra de glade dage med UFO Yepha. Han har lige udgivet et fremragende soloalbum, hvor han synger og spiller guitar lige så meget som han rapper – sådan da i hvert fald – og giver den som voksen superfar med udsyn og overskud. Politiken er nede med det, og det er jeg også.

Nummer to ”Plads Nok” med Annika Aakjær. Hun har været lang tid undervejs med nyt materiale, men det har været ventetiden værd. ”Plads Nok” er første single fra hvad der kan gå hen og blive et stort album. Og så er det en hyper-aktuel tekst med et budskab, som fortjener en hel masse opmærksomhed.

Tredje kunstner på listen er Mund De Carlo – et af de absolut mest interessante navne i dansk rap netop nu. Han flower bedre end de fleste og har noget på hjerte. Nummeret her hedder ”Flyver” og det må man sige, at han gør. Mod toppen.

Resten af kunstnerne skal du en tur forbi playlisten for at finde.

God fornøjelse og glædelig Spil Dansk Dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den her danske sang er den bedste