Lykken er… at se Star Wars med ungerne!

Lyrikvideo – hvad er det?

andyop_nødråb

Min nye single udkom forleden – og det markerede vi med bobler og fest derhjemme. Få dage senere kom der en musikvideo til nummeret – en såkaldt lyrikvideo.

De af jer, der følger mig på snappen vil vide, at jeg i sidste uge var af sted med en stor produktion for at indspille musikvideo til den kommende single. Her var skuespillere, kamerafolk, instruktør, producer, runner, stylist, statister – det helt store set up.

I modsætning hertil er videoen til ”Nødråb” det man kalder en lyrikvideo. Min søde kone har opfordret mig til at skrive en blog om det – og da man skal samle de point man kan hos sin kvinde, kommer her en kort forklaring:

Vi kender ikke meget til det i Danmark, men det er stort i USA. Her bruger de største kunstnere det ofte – til første-single på et album, som jeg har gjort, eller til numre, man vil teste. Lyrikvideoer kan være meget forskellige og være super simple eller mere avancerede.

Hvis du vil se tre fede lyrik-videoer kan du tjekke dem her:

Sia – ”Alive”
David Guetta – ”Little Bad Girl”
Eminem – ”Kings Never Die”

Og så er der selvfølgelig min lyrikvideo, som du også skal se – hvis du ikke har fanget den allerede J

Udfordringen er, at man har så få virkemidler. Men det er samtidig noget af det, der kan gøre en lyrikvideo så stærk: budskabet og musikken skal bære igennem og særligt betyder det selvfølgelig pludselig rigtigt meget, om man har nogen tekster, der er godt håndværk og/eller har noget på hjerte.

Og hvad er det så – sådan en lyrikvideo? En følsom ung mand, der med indfølende stemme læser en kunstners tekst højt? Ordene, der løber over skærmen, som rulleteksterne, når filmen er slut, mens musikken spiller som stille muzak i baggrunden?

Nej – ikke nogen af de ting. Men ellers er der vide rammer og ingen regler, når det kommer til lyrikvideoer – og også en stor spændvidde, som du kan se i de fire eksempler i bloggen her.

 

Smid endelig en kommentar – hvad virker godt i min lyrikvideo – er du enig i, at det er et koncept, der holder? Har du nogen lyrikvideoer, du vil anbefale?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykken er… at se Star Wars med ungerne!