Far på barsel

I år vil jeg prøve at nå lidt mindre

gørsomduplejer_andyblog

Vi er nu et par dage inde i februar og de fleste af os må sande, at de mange nytårsforsæt om slankekure og løbeture ikke holdt særlig længe. Der kom lige en hverdag i vejen. Fuld af tidskrævende realiteter og forpligtelser. Børn, arbejde, boliglån – og ikke ret meget overskud til at realisere alle planerne og de nye sunde vaner. Men er det egentlig så slemt?

Jeg er selv en af dem, der bliver grebet af stemningen og lover mig selv at ændre på det ene og det andet i starten af januar. Nu skal det være! Fuld skrue på fitness og fedtfattig kost, mere kvalitetstid med ungerne, flere hyggeaftener med fruen (måske skulle vi begynde at gå til tango?), større effektivitet i arbejdet og nye spændende projekter.

Vi vil så meget og på den helt rigtige måde. Men vi når det jo ikke. Når januar er slut og gejsten er væk begynder 11 måneders dårlig samvittighed, inden vi igen bliver ramt af nytårsvanviddet og sætter ind med nye falske løfter. Det er selvfølgelig fint at ville være den bedste udgave af sig selv og forsøge at ændre sine dårlige vaner. Men for de fleste af os bliver det til en jagt på det uopnåelige og en følelse af, at man svigter sig selv.

Det gør det i hvert fald for mig. Livet er fuld af muligheder og det gælder bare om at gribe dem. Den er jeg totalt med på – men man kan bare ikke alting på én gang. Måske kan man narre sig selv de første 14 dage i januar, men så er det også slut – og så er vi tilbage i ”plejer”. Tilbage i hverdagen. Den som Dan Turéll holdt så stinkende meget af. Hvad er der egentlig blevet af den?

Tænk hvis vi kunne blive bedre til at elske hverdagen og dens kendte udsigt. Tænk hvis ”plejer” var det fedeste i verden. Ikke fordi, at man var lykkedes med at ændre alle vanerne og havde skabt en ny forbedret hverdag. Ikke noget med new normal. Bare normal.

Som en anden Svend Brinkmann har jeg taget konsekvensen af de fejlslåede nytårsforsæt og besluttet mig for, at 2016 skal være året, hvor jeg vil prøve at nå lidt mindre. Droppe alle ideerne om at booste min selvudvikling og blive verdensmester i far, kæreste og arbejdshest. Jeg vil begynde at sige nej og fokusere på de ting, jeg bedst kan lide at bruge min tid på – og være tilfreds med alle de ting, jeg når.

Og så håber jeg at kunne sige til mig selv næste år: ”Drop nytårsforsættet og gør som du plejer!”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far på barsel