Vinderne af Tinyphones-konkurrencen

Forbudte tanker fra en juleferie?

forbudtetankeromjuleferie

Så kom og gik den – julen. Og stik imod mine tanker om at blogge om, hvordan vi holder hjerternes fest i vores familie, endte jeg med at stemple helt og aldeles ud af de sociale medier.

Hvorfor? Jo, blandt andet fordi det er mega hårdt arbejde at holde ferie med sine børn – så jeg har ærlig talt ikke haft en ledig stund til at komme til tasterne, selv hvis jeg orkede.

Og så fordi jeg ikke rigtig orkede.

For på de sociale medier flyder det med opdateringer om, hvor ih og åh så skønt det er at være sammen alle sammen og lave fingermaling og friske småkager og bare være uden presset fra hverdagens tusinde gøremål.

Der er ikke mange billeder af forældre, der er ved at drukne i den enorme mængde rod fra utallige uafsluttede lege, der hurtigt fylder hver en ledig kvadratmeter, når man er hjemme og det er en kold årstid, så de fleste vågne timer bruges indenfor. Eller beretninger om dengang storesøster var ved at slå lillebror til plukfisk, fordi han væltede LEGO-friends-beach-houset med sin nye fjernstyrede bil og du stod med en sovs, der var ved at brænde på mens mor skiftede den lille ny. Og hvis man finder ud af, at nogen af vennerne har ligget med bræksyge eller influenza hele julen – så er det ikke fra Facebook, men hvis man formaster sig til at kontakte dem, sådan i den virkelige verden, med forslag om at mødes på en legeplads og få lidt luft fra menageriet derhjemme.

Lad mig gøre det klart inden jeg bliver overfaldet: JO, jeg elsker også at være sammen med min familie. Og jo, jeg synes også det er rart med en stribe dage, hvor vækkeuret ikke skal sættes, så skole og børnehave kan nås i tide (…selvom vi de fleste dage var oppe længe før vækkeuret ellers ville have revet os ud af den søde søvn, fordi juleferien åbenbart er ALT for spændende til at sove længe i, når man er knap 4 og knap 7 år gamle).

Men hånden på hjertet derude: har du det ikke også indimellem som anden på billedet herover? Og er det ikke også OK at tælle lidt ned til ferien er slut – bare en gang imellem?

(Ti tons street-respect til den, der tør skrive ’hørt!’ i kommentar-feltet herunder 🙂 )

1 kommentar

 • Katrine

  HØRT!
  Blev mandag spurgt af en kollega (uden børn) om jeg havde haft en god juleferie, og kom til at svare alt for ærligt. Har tonset rundt med to unger og en halv snes familiemedlemmer hele julen på for få kvm.

  Hun så helt forkert ud i hovedet, så jeg dryssede straks lidt sukker på, og sagde vi da også havde hygget os.

  Hun svarede retur, at det jo også var dejligt med sådan en dag til at slænge sig i sofaen med en bog (Jeg tænkte, det sker aldrig, vi lever i to forskellige verdner!).

  Men ærligt, der har kun havde været en dag med relativ ro på. Den 2. januar brugte jeg ti timer på at flytte for min søster, det var mega fedt. Tak for indlægget, befriende at høre.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderne af Tinyphones-konkurrencen