To blog or not to blog

Er du TopGunn?!

Er du TopGunn1

Det spørgsmål fik jeg en del gange i løbet af sidste måneds turné.

Sammen med mit lille band spillede jeg 23 koncerter for de ældste elever på folkeskoler rundt omkring i landet. Det var en kæmpe fest – alle sang med, viftede med tændte mobiler i mørket og hoppede på stolene. Men forud for koncerterne havde jeg et par pudsige oplevelser.

Under lydprøverne kom der tit børn forbi fra de yngre klasser. Meget begejstrede og med høje forventninger stillede flere af dem besynderligt nok samme spørgsmål: ”Er du TopGunn?”

Øhh? Nej…

Skuffelsen var tydelig hver gang. Jeg har aldrig set mig selv som en TopGunn-look-alike, men det var jo nok i virkeligheden heller ikke det, det handlede om. For spørgsmålet blev hver gang efterfulgt af en lille tænkepause og et ”…men er du kendt?”

Ahaa!

Indbygget i det spørgsmål ligger en stor og grum sandhed om vores kultur anno 2015. Vurderingen af om noget er fedt eller ej afgøres nemlig ikke af oplevelsen – men af svaret på det spørgsmål. ”Wauw, det lyder jo vildt fedt, det der! …Men er du kendt?”

Berømmelse og VIP-status har jo nok altid været det nye sort, men noget siger mig, at det her er stukket lidt af. Jeg møder rigtig mange unge teenagere og jeg får den hver gang. ”Er du kendt?” Eller i en mere positivt ladet form, hvis de virkelig er faldet på halen over min optræden: ”Hvordan blev du kendt?”

Spørgsmålet lyder næsten aldrig ”hvordan blev god til at rappe?”. Den del er underordnet. X-factor generationen går ikke så meget op i talent og hårdt arbejde. Det handler ikke om at kunne noget. Det handler om at være noget.

Næste gang jeg får spørgsmålet, kan det være jeg bare skal svare ja.

– ”Kald mig bare TopGunn, hvis det er det, der skal til”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To blog or not to blog