Pladekontrakt – og hvad så?

Antiklimaks waiting to happen…

andyop_release_nødråbJeg tror det gælder for musikere, som det gør for alle andre, der har noget, de arbejder på hårdt og længe, og hvor de endelig er ved vejs ende. Stolthed over resultatet, lettelse over at man kom i mål – og følelsen af anti-klimaks går ofte hånd i hånd.

Og for en musiker som mig, er der som oftest det ekstra lag, at det produkt man har knoklet på samtidig er noget meget personligt, der er noget på spil, en følelse af, at man blotter sig – og så stiller det hele frem til offentlig skue og vurdering.

Og med mindre man er så heldig at være en af de helt store, der kan være sikker på at ryge i rotation på P3 og The Voice umiddelbart efter udgivelse eller man har kombien et godt produkt og et stort selskab i ryggen – ja, så vil sådan en udgivelsesdag ofte være lidt af en flad fornemmelse.

I går var det så min tur: første single fra min kommende EP udkom. ’Nødråb’ hedder nummeret og det er ikke lige en fyr-den-af-og-hold-den-fede-fest-club-banger, men et nummer med en personlig historie og et vigtigt budskab om et tabubelagt emne: selvmordsforsøg blandt unge. Nummeret betyder meget for mig og jeg er stolt over at have Pitchshifters med som producere – med så dygtige folk, der har produceret for Medina, Anna David, Outlandish og mange andre af de helt store, er det lykkedes at lave en single, der er ekstremt lytteværdig, selvom emnet er tungt.

Mange ting af mere praktisk karakter skal på plads inden sådan en udgivelse. Nummeret skal gøres tilgængelig på streamingtjenesterne, der skal laves cover, musikvideo, pressemateriale osv. Med tungen lige i munden og ærmerne smøget op nåede vi det hele inden udgivelsesdagen.

Og jo: jeg vidste jo godt, at det ville blive en mærkelig antiklimatisk dag i går. Ikke mindst fordi jeg klokken lidt over seks begav mig af sted til Esbjerg og en af de mange workshops, der bringer mig rundt på landets folkeskoler året igennem. Dagen igennem tikkede det ind med tillykke-sms’er på singlen fra venner og bekendte og fine kommentarer på Facebook. Men jo ikke rigtigt noget, der ville gøre sig godt i en reality-udsendelse om det vilde liv som rap-stjerne.

…lige indtil jeg kom hjem fra Hovedlandet igen, that is – med mini-mayn i hånden, frisk-afhentet fra børnehaven, og åbnede min hoveddør for at møde synet af et hjem fyldt med venner, flag, champagne og surprise-fejring. Min single er måske ikke braget igennem den kommercielle lydmur (…endnu 😉 og emnevalget gør måske også at det ikke sker – men det er et godt og vigtigt nummer og et vigtigt skridt for mig i min kreative karriere. Så selvfølgelig skal det fejres! Heldige mig, der har en kone, der kan sørge for den sidste, vigtige detalje, som jeg slet ikke havde haft overskud til at tænke på med alt knokleriet og accepten af, at udgivelsesdagen var et antiklimaks waiting to happen.

Og hermed også en opfordring til alle jer derude om at overveje, om der ikke er noget i jeres liv, der kunne fortjene en fejring. Det behøver ikke være en udgivelse, en rund dag eller noget andet – men måske bare det simple faktum, at der er mennesker I holder af og champagne, der ikke drikker sig selv. Et par timers fest en mandag eftermiddag kan jeg i al fald anbefale varmt.

Og hvis I så lytter til min nye single mens I skåler er det ligesom det hele går op i en højere enhed, ikk? 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pladekontrakt – og hvad så?