Ups, er det fastelavn i dag?

5 grunde til at børnenes MGP er bedst

mpg17_andyblog

For første gang i mange år så jeg Melodi Grand Prix sidste lørdag. Av, for en sløj omgang upersonlig metervare. Altså, er det bare mig eller var det temmelig røvsygt? Jeg savnede noget sjæl, nogle der havde noget på hjerte – og nogle gode danske tekster. Derfor glæder jeg til børnenes MGP i aften – det er nemlig meget bedre!

Måske er det bare noget, der hører med til at blive forælder. Folk uden børn plejer at hade det. Det gjorde jeg sikkert også selv engang, men det kan jeg knapt nok huske nu. Eller også er det bare blevet meget bedre med årene? MGP – den fedeste fest for børn og barnlige musikelskere. Mine unger er helt oppe at køre og jeg glæder mig næsten lige så meget.

Men hvorfor egentlig? Hvad kan børn, som voksne ikke kan? Lad mig forklare – her kommer 5 gode grunde til, at børnenes melodi grand prix er klart bedre end de voksnes:

 

1) Børn er bare for seje

Børn er søde, sjove, seje og bare enormt livsbekræftende at være sammen med – og når de står på en scene med fuld attitude og drøn på charmen foran tusindvis af mennesker, er det jo umuligt ikke at smile over hele femøren og bare lade sig rive med. Det her handler om livsglæde og ægte kærlighed til musikken – ikke om kunstige bryster og ild på en skærm.

 

2) Alle sangene er på dansk

Danske børn snakker dansk. Det gør de voksne normalt også, men ikke når der skal skrives sange med internationalt potentiale. Så skal det være på engelsk, skolegårdsaccent eller ej. Totalt lamt, hvis du spørger mig. Men børnene snakker dansk – her er der fokus på teksterne og det sprog, vi alle sammen kender bedst.

 

3) Børnene har selv skrevet teksterne

Ikke nok med at teksterne er på dansk, børnene har selv skrevet dem. Det kan de voksne heller ikke finde ud af. Sidste lørdag var en festdag for klubben af sangskrivere og ”topliners”, der laver hits til radioerne. Alle sangene – og undskyld, hvis jeg tager fejl – men mit bud er, at ALLE sangene – var skrevet af nogle andre end dem, der stod på scenen.

 

4) Sangene handler om noget vigtigt

Kan det ikke være lige meget, hvem der har skrevet teksterne? Tjo, men det bliver bare ikke vildt personligt så. Det gør det, når børnene er på og man tydeligt kan høre, at de har taget sig selv og deres hverdag med ind i musikken. De smås sange handler om noget vigtigt. Ikke nødvendigvis om fred i verden og globalt sammenhold, som alle i Europa kan være med på, men om frikvarter, venskab og drømme. Noget, der er vigtigt for børnene. Noget, der betyder noget for dem, som står på scenen – og det kan altså mærkes.

 

5) Sangene er simpelthen bedre

Det her er måske en heftig påstand, men jeg synes ganske enkelt, at børnenes sange er bedre. Teksterne giver mere mening og har mere personlighed, men den stopper ikke der, musikken er også federe. Det er afsindig velkomponeret pop hele vejen – skabt af nogle af vores allerdygtigste producere. Kernen er børnenes ideer og tekster, som finpudses og shines op med topmoderne og knivskarpe produktioner. Børn kan selvfølgelig ikke lave hits helt på egen hånd, så selvfølgelig skal de voksne ind over – og her er det altså bare lykkedes at lave en super fed pakke. Jeg er i hvert fald sikker på, at jeg kommer til at gå rundt derhjemme og nynne MGP-sange de næste mange uger…

Kort sagt – for lige at opsummere – frem med popcorn og cola og skru helt op for anlægget i aften, når børnenes MGP ruller over skærmen. Det rigtige MGP. Det bliver for vildt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ups, er det fastelavn i dag?